REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pukáče z Hané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z brambor a mouky připravené těsto, plněné tvarohem rozmíchaným s cukrem, uvařené ve tvaru knedlíků, zdobené mletým mákem s cukrem, maštěné máslem.


Ingredience:
800 gbrambor
200 gměkkého tvarohu
200 gkrupice
100 ghrubé mouky
80 gmásla na maštění
60 gmáku
60 gcukru
40 gcukru na posypání
voda
sůl

Postup:

1. Syrové oloupané brambory nastrouháme a necháme v cedníku okapat, lehce je vymačkáme a promícháme v míse se špetkou soli, krupicí a s trochou hrubé mouky podle potřeby
2. Z těsta oddělujeme stejné kousky, na pomoučněném vále je roztlačíme na placičky, poklademe tvarohem rozmíchaným s cukrem, dobře uzavřeme, zakulatíme a zavaříme do vařící osolené vody
3. Uvařené pukáče sypeme mletým mákem s cukrem a mastíme máslem.

Doporučení:

Můžeme též sypat perníkem nebo osmaženou strouhankou a plnit slaným tvarohem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy