REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přesbidlo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento staročeský pokrm byl známý i pod názvem uhlířina. Jde o moučné nočky smíchané s vařenými brambory, servírované ozdobené na slanině orestovanou cibulkou.


Ingredience:
500 gbrambor
150 gpolohrubé mouky
50 gšpeku (slaniny)
1 ksvejce
1 kscibule
4 lžícemléka
kmín
voda na uvaření brambor
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na větší kousky, dáme vařit, osolíme, okmínujeme
2. Z mouky, vejce, mléka vypracujeme těsto, lžičkou z vypracovaného těsta odkrajujeme malé nočky, které dáme vařit k bramborám
3. Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozpuštěné slanině
4. Když jsou brambory i nočky měkké, vodu slijeme, v hrnci promícháme, rozdělíme na talíře, přelijeme osmaženou cibulkou a rozpuštěnou slaninou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například kysané zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy