REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z vařených nastrouhaných brambor plněné pomletou uzeninou a cibulí. Podávané s dušeným zelím a smaženou cibulkou.


Ingredience:
600 gbrambor
120 ghrubé mouky
50 gdětské krupičky
1 lžícesádla
2 lžičkysoli
3 ksšpekáčků
1 ksvejce velikost S
1 kscibule
pepř

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka
2. Necháme vychládnout a oloupeme je
3. Připravíme si náplň tak, že do pánve dáme sádlo, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky, na kostičky nakrájenou cibuli, pepř a osmahneme
4. Směs necháme vychládnout, poté ji pomeleme v masovém mlýnku
5. Oloupané brambory najemno nastrouháme nebo pomeleme v masovém mlýnku
6. Přidáme vejce, sůl, mouku a krupičku a vypracujeme středně tuhé nelepivé těsto
7. To si rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme “hada”
8. Příborovým nožem ukrajujeme kolečka cca 2 cm široké
9. Lehce pomoučenou dlaní kolečka rozplácneme a do středu každého dáme kuličku náplně
10. Vytvoříme koule, které řádně uzavřeme
11. Ve vroucí osolené vodě vaříme cca 5 minut – čas je orientační, odvislý na velikosti knedlíků
12. Podáváme s osmaženou cibulkou, zelím nebo špenátem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy