REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízová pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem ze Švédska na sladkou pěnu z rybízu a cukru.


Ingredience:
1 kgčerveného rybízu
200 gkrupicového cukru
80 gjemné krupice
3 dlvody
šťáva z půlky citrónu
rybíz na ozdobu
voda

Postup:

1. Propláchnutý, obraný rybíz zalijeme vařící vodou a společně s cukrem podusíme
2. Teplý rybíz prolisujeme do čistého kastrolku a vodou doplníme na objem 1 litru
3. Za stálého míchání přidáme krupici a vaříme, až směs zhoustne
4. Za občasného zamíchání směs vychladíme, do studené přidáme citrónovou šťávu 5. Ručním mixérem ušleháme do pěny, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy