Pěna z vajec, šampaňského a pálenky, po ztuhnutí zdobená pralinkami.
Ingredience:
pro 12 osob: | |
400 ml | šampaňského |
150 ml | smetany ke šlehání |
2 cl | pálenky |
130 g | cukru |
24 ks | pralinek |
15 ks | plátků želatiny |
5 ks | žloutků |
3 ks | vajec |
voda |
Postup:
1. Žloutky a vejce dáme do nerezové misky, ve vodní lázni je šleháme do zhoustnutí, pak pozvolna, po menších dávkách postupně přidáváme šampaňské a pálenku
2. Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat, potom ji vymačkáme, rozpustíme a za stálého míchání ji opatrně přimícháme do krému
3. Nakonec smetanu ušleháme do tuha a přidáme do směsi
4. Šampaňskou pěnou naplníme vysoké poháry, dáme do chladničky ztuhnout a před podáváním poháry ozdobíme pralinkami.