REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí vývar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní rybí vývar vhodný jako polotovar k dalšímu využití.


Ingredience:
1 kstresčí, lososí nebo jiná rybí hlava a rybí odřezky, kůže a kosti
1 ksmrkve
1 ksbouquet garni nebo 2 ks bobkového listu
1-2 ksřapíky celeru
1-2 kscibule
1 lžičkacitrónové šťávy
voda

Postup:

1. Omytou rybí hlavu a odřezky, kůži a kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu
2. Děrovanou lžící odstraňujeme pěnu, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, okořeníme
3. Přikryjeme pokličkou a na středním plameni asi 30 minut povaříme
4. Vývar přecedíme a necháme vychladnout
5. Skladujeme v lednici a spotřebujeme do 2 dnů.

Doporučení:

Rybí vývar lze i zamrazit, pak vydrží déle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy