REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí rassolnik z okounů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi chutná a pikantní polévka z Ruska s kyselou okurkou, žampiony, několika druhy koření a zeleniny. Pikantní okurkový lák a kysaná smetana jí dodají specifickou chuť.


Ingredience:
500 gvykuchaných očištěných okounů
200 gzakysané smetany
150 gžampionů
2 dlláku z okurek
2 lvody
4 kskuliček nového koření
4 kskuliček celého pepře
3 kskyselé okurky
1 ksbobkového listu
1 ksmrkve
1 kscibule
petrželka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Vykuchané okouny stáhneme z kůže, odřízneme ploutve, hlavy, ocas
2. Vše dáme vařit do mírně osolené vody s přidáním bobkového listu, nového koření, celého pepře
3. Vaříme 20 minut
4. Vývar scedíme přes sítko, uvařené ryby zbavíme kostí, maso dáme do misky stranou
5. Na másle podusíme plátky žampionů s kostičkami cibule
6. Do čirého vývaru vložíme nakrájenou mrkev na kostičky nakrájené okurky a přilijeme lák z okurek
7. Jak mrkev změkne, přidáme kousky rybího masa, krátce prohřejeme, dochutíme pepřem, solí
8. Polévku nalijeme do talířů, přidáme kopeček zakysané smetany, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka:

Lze použít i menší rybky – třeba okouny, plotice, karasi, ale i kapra, sumce atd.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy