REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí soljanka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Ruska na hustou teplou polévku, tentokrát připravenou z kousků ryb a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 grybího filé
50 gmásla
50 gkaparů
50 goliv
25 grajčatového protlaku
2 kskvašených okurek
2 kscibule
2 ksbobkového listu
1 kscitrónu
3 lžícestrouhanky
1 lžičkahladké mouky
mletý pepř
petrželka
sůl
Zelí:
1 kgčerstvého (kysaného) zelí
40 gmásla
25 grajčatového protlaku
1 lžícecukru
1 kscibule

Postup:

1. Na nudličky nakrájené hlávkové zelí (kysané zelí) podusíme s ostatními přísadami
2. Očištěné rybí filé nakrájíme na 12 kousků, osolíme, opepříme, přidáme kapary, oloupané, na kousky nakrájené okurky, rajčatový protlak, nadrobno nakrájenou a na másle podušenou cibuli, 1/
4 litru vody, bobkový list a dusíme pod pokličkou 15-20 minut
3. Potom do směsi opatrně vmícháme mouku rozetřenou se lžičkou změklého másla a 1-2 minuty podusíme
4. Na pekáč urovnáme třetinu dušeného zelí, na ně rybu z přísadami, vše zalijeme šťávou z dušené ryby, pokryjeme zbývajícím zelím, posypeme strouhankou, pokropíme rozehřátým máslem a zapečeme, v troubě vyhřáté na 190 °C, asi 10 minut.

Doporučení:

Příloha: Pečivo a olivy, plátky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy