REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ruský Boršč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Známá obědová polévka z Ruska.


Ingredience:
250 ghovězího masa
300 gčervené řepy
120 gzelí
20 gmásla
1,2 lvody
1,5 dlkysané smetany
2 ksrajčat
1 ksmrkve
1 kscibule
1 ksbobkový list
1 lžičkacukru
mletý černý papř
ocet
sůl

Postup:

1. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka, pak je vyndáme a vývar odmastíme
2. Oloupanou červenou řepu na jemno nastrouháme, mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na tenká kolečka, rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme
3. Polovinu připravené červené řepy a ostatní suroviny zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a vaříme na malém plaménku pod pokličkou asi čtvrt hodiny
4. Potom přidáme zbývající vývar, na jemno nakrájené zelí, bobkový list, ocet, cukr, sůl, mletý pepř a polévku povaříme, až zelenina změkne
5. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky
6. Oddělenou červenou řepu zalijeme trochou vývaru, přidáme několik kapek octa, krátce podusíme a přidáme ji do polévky
7. Polévku rozdělíme na talíře, do každé porce vložíme trochu smetany, posypeme na jemno usekanou petrželkou (koprem) a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy