Na nudličky nakrájené vařené nebo pečené maso, promíchané s nastrouhanou salátovou okurkou, nakrájenými vařenými vejci na kostičky a pórkem na kolečka, zalité podmáslím a ochucené nasekaným koprem, petrželkou, pažitkou a několika kapkami polévkového koření. Polévka podávaná dobře vychlazená.
Ingredience:
300 g | pečeného nebo vařeného masa |
4 ks | vajec |
1 ks | salátové okurky |
1 ks | pórku |
1 l | podmáslí |
polévkové koření | |
petrželka | |
pažitka | |
kopr |
Postup:
1. Vejce si vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme na tvrdo, poté vejce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Pak si nakrájíme maso na nudličky, očištěný pórek na kolečka, oloupanou salátovou okurku nastrouháme na hrubo, čerstvou petrželku, kopr a pažitku nasekáme na jemno
3. Do hrnce si vložíme nakrájené maso, pórek, vejce, nastrouhanou okurku, nasekané bylinky, zalijeme podmáslím, promícháme a ochutíme několika kapkami polévkového koření
4. Hotovou polévku necháme dobře vychladit a poté servírujeme.