REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ruská studená polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nakrájené vařené nebo pečené maso, promíchané s nastrouhanou salátovou okurkou, nakrájenými vařenými vejci na kostičky a pórkem na kolečka, zalité podmáslím a ochucené nasekaným koprem, petrželkou, pažitkou a několika kapkami polévkového koření. Polévka podávaná dobře vychlazená.


Ingredience:
300 gpečeného nebo vařeného masa
4 ksvajec
1 kssalátové okurky
1 kspórku
1 lpodmáslí
polévkové koření
petrželka
pažitka
kopr

Postup:

1. Vejce si vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme na tvrdo, poté vejce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky
2. Pak si nakrájíme maso na nudličky, očištěný pórek na kolečka, oloupanou salátovou okurku nastrouháme na hrubo, čerstvou petrželku, kopr a pažitku nasekáme na jemno
3. Do hrnce si vložíme nakrájené maso, pórek, vejce, nastrouhanou okurku, nasekané bylinky, zalijeme podmáslím, promícháme a ochutíme několika kapkami polévkového koření
4. Hotovou polévku necháme dobře vychladit a poté servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy