REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí krokety s křepelčím vajíčkem a majonézovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyuzená makrela zbavená kostí, rozmačkaná spolu s vařenými brambory, hmota ochucená kořením, připraveným těstem obalená natvrdo uvařená křepelčí vajíčka, pak ještě obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.


Ingredience:
1 ksuzené makrely
12 kskřepelčích vajíček
asi 2 lžícemléka
1 lžícemásla
4 ksstředně velké brambory
sůl a pepř
Na trojobal:
1-2 ksvajíčka
100 gstrouhanky
80 ghladké mouky
sůl
Na dip:
1 balenímajonézy
1 svazekpažitky
2 lžícecitronové štávy

Postup:

1. Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a slijeme z nich vodu, přidáme do nich uzenou a vykoštěnou rybu, rozmačkáme vidličkou a dochutíme kořením
2. Křepelčí vajíčka uvaříme a oloupeme
3. Ze směsi pak uděláme placku a po jednom vajíčko do ní zabalíme, krokety pak obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném a mírně osoleném vajíčku a ve strouhance
4. Připravené rybí krokety usmažíme ve větším množství oleje dozlatova
5. Na dip si rozmixujeme pažitku s citronovou šťávou a majonézou.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy