REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí karí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mačhlí kí karí, tak zní původní název receptu z indické kuchyně na porce ryby podušené spolu se zeleninou.


Ingredience:
1 kgtresky
1 lžičkakari koření
1/4 lžičkynastrouhaného muškátového květu
1/4 lžičkyčerstvě nastrouhaného zázvoru
1/4 lžičkymleté skořice
4 ksrajčata
2 kscibule
1 ksčesneku
petrželka
máslo
sůl

Postup:

1. Jednotlivé porce ryby osolíme, rajčata oloupeme a nakrájíme
2. Na másle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme rajčata, česnek utřený se zázvorem, pokrm dále dochutíme muškátovým květem a skořicí, osolíme
3. Dusíme až rajčata změknou, pak do směsi vložíme porce ryby, podlijeme mírně vodou a dusíme na mírném ohni dalších 10 minut, až bude treska měkká.

Doporučení:

Podáváme z dušenou nebo vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy