Mačhlí kí karí, tak zní původní název receptu z indické kuchyně na porce ryby podušené spolu se zeleninou.
Ingredience:
1 kg | tresky |
1 lžička | kari koření |
1/4 lžičky | nastrouhaného muškátového květu |
1/4 lžičky | čerstvě nastrouhaného zázvoru |
1/4 lžičky | mleté skořice |
4 ks | rajčata |
2 ks | cibule |
1 ks | česneku |
petrželka | |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Jednotlivé porce ryby osolíme, rajčata oloupeme a nakrájíme
2. Na másle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme rajčata, česnek utřený se zázvorem, pokrm dále dochutíme muškátovým květem a skořicí, osolíme
3. Dusíme až rajčata změknou, pak do směsi vložíme porce ryby, podlijeme mírně vodou a dusíme na mírném ohni dalších 10 minut, až bude treska měkká.
Podáváme z dušenou nebo vařenou rýží.