REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí kari v kokosovém mléku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kousky bílé ryby podušené v rybím vývaru a kokosovém mléce.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gfiletů bílé ryby
400 mlkokosového mléka
200 mlrybího vývaru
1 kscibule
1 ksstroužek česneku
4 lžícekari koření
4 lžíceoleje
1 lžícesójové omáčky
čerstvý koriandr
mletý bílý pepř
chilli koření
sůl
šťáva z 1 ks limetky

Postup:

1. Rybí maso důkladně očistíme, opláchneme, necháme důkladně okapat, pak filety nakrájíme na menší kostky
2. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na jemno, necháme zesklovatět na rozehřátém oleji
3. Přidáme kostky masa, zasypeme je kari kořením, opatrně promícháme a krátce vše orestujeme
4. Rybu osolíme a dochutíme bílým pepřem, podlijeme vývarem i kokosovým mlékem a přibližně 10 minut povaříme
5. Po chvíli zakápneme pokrm sójovou omáčkou a čerstvě vymačkanou šťávou z limetky, dusíme doměkka
6. Rybí kari nakonec dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem a chilli kořením.

Doporučení:

K rybímu kari servírujeme rýži nebo rýžové nudle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy