REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí filé v mandlové strouhance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filé obalené v ochucené mouce, vejci a mandlové strouhance, v troubě upečené.


Ingredience:
4 ksfilé (např. z okouna)
1 ksvejce
200 gnasekaných mandlí
50 gstrouhanky
40 gmouky
4 lžícemléka
cayenský pepř
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na hrubo nasekané oloupané mandle smícháme se strouhankou a dáme na talíř
2. Hladkou mouku vsypeme na druhý talíř a okořeníme ji solí, mletým pepřem a špetkou cayenského pepře
3. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem
4. Pak rybí filé obalíme v ochucené mouce, vajíčku a mandlové strouhance, kterou důkladně přitlačíme na rybu
5. Rybu naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy