REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí filé v citrusové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filé marinované ve sladkokyselé kořeněné marinádě, upečené v troubě pokladené kolečky citrónu.


Ingredience:
400 grybího filé
8 kstenkých plátků citronu na zapečení
2 ksstroužky česneku
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkacitronového pepře
1 lžičkasušeného oregana
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžičkasoli
šťáva z poloviny pomeranče
šťáva z poloviny citronu

Postup:

1. Filé necháme rozmrazit, papírovou utěrkou ho řádně osušíme
2. Všechny přísady na marinádu prošleháme, filé naskládáme do vhodné nádoby a marinádou ho přelejeme, marinujeme alespoň 2 hodiny
43. Marinované filé přemístíme do pekáčku, poklademe plátky citronů a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 20 až 30 minut.

Doporučení:

Podáváme například se šťouchanými brambory.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy