REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Růžičková kapusta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušená kapusta na cibulce a anglické slanině, dochucená majoránkou.


Ingredience:
600 grůžičkové kapusty
100 ganglické slaniny
1 kscibule
2 lžíceoleje
trochu zeleninového
vývaru
majoránka
sůl

Postup:

1. Kapustičky opláchneme a rozkrojíme na půlky
2. Krátce je povaříme v mírně osolené vodě, zcedíme a necháme okapat
3. Na rozpáleném oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu
4. Přidáme kapustičky a za občasného promíchání je opečeme
5. Podlijeme je zeleninovým vývarem a dusíme doměkka
6. Nakonec je dochutíme majoránkou.

Doporučení:

– Podáváme jako přílohu k masu nebo samostatný pokrm spolu s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy