Salát se sleděm, uzeným masem, bramborami, sterilovanou červenou řepou a kysanou smetanou.
Ingredience:
150 g | ve slupce vařených brambor |
100 g | vařeného uzeného masa |
1 ks | marinovaného sledě |
1 ks | červené cibule |
1 ks | sterilované okurky |
2 lžíce | sterilované červené řepy |
2 lžíce | kysané smetany |
1 lžíce | oleje |
cukr | |
ocet | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. V míse promícháme kysanou smetanu s olejem, špetkou soli, mletým pepřem, octem a trochou cukru
2. Sledě zbavíme kostí a kůže, nakrájíme na úzké proužky a dáme do mísy
3. Přidáme uzené maso nakrájené na nudličky
4. Brambory, cibuli, okurku a červenou řepu nakrájíme na plátky a přidáme do mísy
5. Vše dobře promícháme a dáme na 3 hodiny uležet do chladna.