Salát z vařené rýže promíchané s rajčaty, kapary, tuňákem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
200 g | dlouhozrnné rýže |
60 g | loupaných mandlí |
50 g | kaparů |
1/8 l | olivového oleje |
4 ks | středně velkých rajčat |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks (po 210 g) | plechovek tuňáka |
2 ks | vajec |
1 ks | plátku vepřové pečeně |
1/2 ks | cibule |
2 lžíce | strouhaného parmazánu |
1 lžička | provensálského koření nebo sušené petrželky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rýži uvaříme pod pokličkou ve slané vodě na mírném ohni doměkka
2. Na marinádu na jemno umeleme oloupané stroužky česneku s loupanými mandlemi, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr, koření, opatrně přilijeme olivový olej, ochutíme pepřem i solí a promícháme
3. Uvařenou rýži slijeme, propereme ve studené vodě, necháme okapat, promícháme s připravenou marinádou a necháme 30 minut odležet
4. Kapary necháme okapat, omytá rajčata nakrájíme na menší kousky a odstraníme jádřince, oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky, tuňáka necháme okapat a spolu s plátkem pečeně nakrájíme na malé kousky, vše pak vmícháme do salátu a dalších 30 minut necháme odležet
5. Mezitím uvaříme natvrdo vejce, zchladíme je, oloupeme, nakrájíme na osminky a vmícháme do salátu, podle potřeby dochutíme solí i pepřem a podáváme s červeným vínem.