REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový salát po italsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařené rýže promíchané s rajčaty, kapary, tuňákem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
200 gdlouhozrnné rýže
60 gloupaných mandlí
50 gkaparů
1/8 lolivového oleje
4 ksstředně velkých rajčat
3 ksstroužků česneku
2 ks (po 210 g)plechovek tuňáka
2 ksvajec
1 ksplátku vepřové pečeně
1/2 kscibule
2 lžícestrouhaného parmazánu
1 lžičkaprovensálského koření nebo sušené petrželky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme pod pokličkou ve slané vodě na mírném ohni doměkka
2. Na marinádu na jemno umeleme oloupané stroužky česneku s loupanými mandlemi, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr, koření, opatrně přilijeme olivový olej, ochutíme pepřem i solí a promícháme
3. Uvařenou rýži slijeme, propereme ve studené vodě, necháme okapat, promícháme s připravenou marinádou a necháme 30 minut odležet
4. Kapary necháme okapat, omytá rajčata nakrájíme na menší kousky a odstraníme jádřince, oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky, tuňáka necháme okapat a spolu s plátkem pečeně nakrájíme na malé kousky, vše pak vmícháme do salátu a dalších 30 minut necháme odležet
5. Mezitím uvaříme natvrdo vejce, zchladíme je, oloupeme, nakrájíme na osminky a vmícháme do salátu, podle potřeby dochutíme solí i pepřem a podáváme s červeným vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy