REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumové vdolečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vdolečky z kynutého těsta usmažené dozlatova, potřené povidly, posypané strouhaným tvarohem, zdobené šlehačkou.


Ingredience:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
40 gmoučkového cukru
30 gtuku
30 gdroždí
250 mlmléka
4 lžícerumu
2 ksvajec
sůl
mouka na pomoučení
olej na smažení
Na dohotovení:
150 gtvrdého tvarohu
100 gšvestkových povidel
150 mlsmetany ke šlehání

Postup:

1. Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a dvou lžic polohrubé mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout
2. Do mísy prosijeme zbylou polohrubou mouku se solí, přidáme zbylý moučkový cukr, rozklepnutá vejce, zbylé vlažné mléko, rum, vykynutý kvásek a vše zlehka propracujeme, pak přidáme rozpuštěný tuk a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut kynout
3. Pak vykynuté těsto důkladně propracujeme, přendáme na pomoučený vál, rozválíme na plát silný asi 2 cm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 6 cm a necháme je 15 minut odpočinout
4. Před smažením střed těsta mírně roztáhneme a vytvoříme důlek a potom v pánvi na dostatečném množství rozehřátého oleje pozvolna usmažíme po obou stranách vdolečky dozlatova, pokládáme je na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk
5. Nakonec vlažné vdolečky potřeme povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy