REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumové vdolečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vdolečky z kynutého těsta usmažené dozlatova, potřené povidly, posypané strouhaným tvarohem, zdobené šlehačkou.


Ingredience:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
40 gmoučkového cukru
30 gtuku
30 gdroždí
250 mlmléka
4 lžícerumu
2 ksvajec
sůl
mouka na pomoučení
olej na smažení
Na dohotovení:
150 gtvrdého tvarohu
100 gšvestkových povidel
150 mlsmetany ke šlehání

Postup:

1. Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a dvou lžic polohrubé mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout
2. Do mísy prosijeme zbylou polohrubou mouku se solí, přidáme zbylý moučkový cukr, rozklepnutá vejce, zbylé vlažné mléko, rum, vykynutý kvásek a vše zlehka propracujeme, pak přidáme rozpuštěný tuk a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut kynout
3. Pak vykynuté těsto důkladně propracujeme, přendáme na pomoučený vál, rozválíme na plát silný asi 2 cm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 6 cm a necháme je 15 minut odpočinout
4. Před smažením střed těsta mírně roztáhneme a vytvoříme důlek a potom v pánvi na dostatečném množství rozehřátého oleje pozvolna usmažíme po obou stranách vdolečky dozlatova, pokládáme je na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk
5. Nakonec vlažné vdolečky potřeme povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy