REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rukolový salát s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rukola promíchaná s kousky broskví, zalitá ochuceným dresinkem, posypaná kousky mozzarelly a parmské šunky.


Ingredience:
150 grukoly
6 ksbroskví
Na posypání:
250 gmozzarelly
100 gparmské šunky
Na dresink:
100 mlolivového oleje
4 lžícemedu
šťáva ze 2 citronů
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou rukolu opláchneme a necháme důkladně okapat, omyté broskve rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na měsíčkové dílky, plátky parmské šunky překrájíme napůl
2. Na dresink do misky nalijeme olivový olej i citronovou šťávu, přidáme med, vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem
3. Do větší mísy dáme rukolu, nakrájené broskve, zlehka promícháme, rozdělíme do misek, zalijeme připraveným dresinkem a každou porci posypeme na kousky natrhanou mozzarellou a parmskou šunkou.

Doporučení:

Podáváme s čerstrvým rozpečeným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy