REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rožmberské žebírko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečená kapsa z vepřových žebírek naplněná kolečky párku a kostičkami okurek, podušené v troubě pod pokličkou doměkka. Recept z Třeboňska.


Ingredience:
500 gvepřové pečeně
130 gjemných párků
100 gkyselé okurky
hladká mouka
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Z pečeně odsekneme silnější kost z žebírka, kotlety po délce rozřízneme a do kapsy vložíme silnější kolečka párku a kostičky okurek
2. Kapsu sešijeme, maso osolíme, okořeníme pepřem a zprudka opečeme na sádle
3. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme, maso podlijeme horkou vodou a v troubě pod pokličkou dusíme doměkka.

Doporučení:

Takto připravená plněná žebírka podáváme například s opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy