REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice po šumavsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept na uvařenou slepici, podušenou v hrnci na másle, slanině a cibuli, zalitou vývarem, doplněnou o houby, servírovanou se smetanou omáčkou připravenou z vývaru po dušení.


Ingredience:
1 ksdopředu uvařené slepice
1 kscibule
0,5 lvývaru ze slepice
2 dlsmetany ke šlehání
200 gčerstvých hub
100 gslaniny
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Dopředu, nejlépe den předem, uvařenou slepici vyjmeme z vývaru, část slijeme na omáčku, zbytek použijeme na polévku, slepici rozdělíme na porce
2. V hrnci rozpustíme máslo, necháme na něm zesklovatět nakrájenou slaninu a cibuli, vložíme porce slepice, podlijeme vývarem, přidáme houby, osolíme, opepříme, dusíme až houby změknou
3. Porce slepice vyjmeme, nalijeme smetanu, omáčku necháme provařit
4. Porce slepice rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, podáváme s knedlíkem nebo širokými nudlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy