Skvělý recept na uvařenou slepici, podušenou v hrnci na másle, slanině a cibuli, zalitou vývarem, doplněnou o houby, servírovanou se smetanou omáčkou připravenou z vývaru po dušení.
Ingredience:
1 ks | dopředu uvařené slepice |
1 ks | cibule |
0,5 l | vývaru ze slepice |
2 dl | smetany ke šlehání |
200 g | čerstvých hub |
100 g | slaniny |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dopředu, nejlépe den předem, uvařenou slepici vyjmeme z vývaru, část slijeme na omáčku, zbytek použijeme na polévku, slepici rozdělíme na porce
2. V hrnci rozpustíme máslo, necháme na něm zesklovatět nakrájenou slaninu a cibuli, vložíme porce slepice, podlijeme vývarem, přidáme houby, osolíme, opepříme, dusíme až houby změknou
3. Porce slepice vyjmeme, nalijeme smetanu, omáčku necháme provařit
4. Porce slepice rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, podáváme s knedlíkem nebo širokými nudlemi.