REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmarýnový quiche s brynzou, parmezánem a Jamón Serrano

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variací na tradičný slaný francouský koláč. Vyzkoušejte tento osvědčený recept prověřený generacemi kuchařských mistrů fancouské kuchyně.


Ingredience:
Korpus:
360 ghladké mouky
170 gsmetanového sirupu
115 gstudeného másla
2 ksžloutky
1 kscelé vajíčko
čerstvé bylinky – rozmarýn
pepř
sůl
Náplň:
250 gbrynzy
200 gJamón Serrano (španělská šunka) postačí libová česká šunka
200 gsmetanového sýru
180 gcréme fraiche
180 gparmezánu
200 mlsmetany na vaření 12 %
4 ksvejce
olivový olej
bylinky
pepř
sůl
Ostatní:
forma, mouka na vál

Postup:
  1. Z másla a mouky si vyrobíme drobenku a postupně přimícháváme vejce se smetanovým sýrem, sůl a najemno nasekaný rozmarýn. Vše důkladně zpracujeme do těsta. Následně těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme na hodinku odležet v chladničce.
  2. V oddělené misce smícháme smetanový sýr, créme fraiche, smetanu na vaření a vajíčka. Přisypeme najemno nastrouhaný parmazán (trochu odložíme na posypání na závěr) a 125 g brynzy. Přidáme bylinky, sůl a pepř. Tuto směs odložíme bokem.
  3. Vychlazené těsto vyválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím dno i boky dortové formy v průměru 23 cm. Zbylé těsto nožíkem seřízneme. Na dno roztrousíme zbylou brynzu, španělskou šunku a rozmarýn. Vylijeme quichovou směs a posypeme zbylým parmezánem a olivovým olejem.
  4. Pečeme při 185 stupních asi 30 – 35 minut. Podávat ho můžeme zchlazený, když se lépe krájí nebo pokojové teploty.
Poznámka:

Recept k článku: Pestrobarevný podzim ve vaší kuchyni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy