REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche s kozím sýrem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravili jsme pro vás recept na slaný francouzský koláč zvaný quiche. Kořeny této francouzské speciality sahají až do 16. století. Velkou výhodou slaných koláčů je jejich variabilnost a můžete je plnit surovinami „co dům dal“. Chcete-li však udělat dojem na stolovníky, vyzkoušejte ho s kvalitním francouzským sýrem.


Ingredience:
Na těsto:
250 gšpaldové hladké mouky
170 gmásla
5 lžicstudené vody
Na náplň:
300 gbaby špenátu
200 gkozího sýru Bûche de chèvre affinée Soignon
250 mlsójové smetany
4 ksvejce
3 kscibule
1 ksstroužek česneku
Na ozdobu:
cherry rajčátka
olivový olej
rozmarýn
rukola

Postup:
  1. Nejprve si připravíme těsto. Máslo pokojové teploty spojíme s vodou a moukou v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a vložíme alespoň na 30 minut do lednice.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si špenát a cibulku.
  3. Špenát propláchneme vodou a cibuli si nakrájíme na měsíčky. Do dvou kastrolů dáme rozpustit máslo a olivový olej. Do jednoho dáme stroužek česneku a suchý, omytý špenát. Špenát necháme zvadnout a prohřát.
  4. Do druhého dáme cibuli a necháme zkaramelizovat (může trvat až 30 minut).
  5. Nyní si vyndáme těsto z lednice a necháme lehce povolit. Poté ho vyválíme na pomoučněném vále a vložíme do koláčové formy.
  6. Těsto propícháme vidličkou a vložíme na 15 minut do trouby.
  7. Mezitím si připravíme zbytek náplně. Do misky dáme vejce, sůl, pepř, smetanu a promícháme.
  8. Na upečený korpus rozprostřeme špenát, cibuli a zbytek náplně. Na náplň poklademe kolečka kozího sýru a dáme opět do trouby na 40-50 minut. Quiche by měl být upečený krásně dozlatova.
  9. Podávat můžeme quiche studený i teplý ozdobený rozmarýnem se salátkem z rukoly a rajčátek.
Doporučení:

Recept k článku: Tři recepty, které vám chutí připomenou dovolenou

Poznámka:

Autorem fotografie i receptu je Soignon.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy