REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quiche s kozím sýrem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravili jsme pro vás recept na slaný francouzský koláč zvaný quiche. Kořeny této francouzské speciality sahají až do 16. století. Velkou výhodou slaných koláčů je jejich variabilnost a můžete je plnit surovinami „co dům dal“. Chcete-li však udělat dojem na stolovníky, vyzkoušejte ho s kvalitním francouzským sýrem.


Ingredience:
Na těsto:
250 gšpaldové hladké mouky
170 gmásla
5 lžicstudené vody
Na náplň:
300 gbaby špenátu
200 gkozího sýru Bûche de chèvre affinée Soignon
250 mlsójové smetany
4 ksvejce
3 kscibule
1 ksstroužek česneku
Na ozdobu:
cherry rajčátka
olivový olej
rozmarýn
rukola

Postup:
  1. Nejprve si připravíme těsto. Máslo pokojové teploty spojíme s vodou a moukou v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a vložíme alespoň na 30 minut do lednice.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si špenát a cibulku.
  3. Špenát propláchneme vodou a cibuli si nakrájíme na měsíčky. Do dvou kastrolů dáme rozpustit máslo a olivový olej. Do jednoho dáme stroužek česneku a suchý, omytý špenát. Špenát necháme zvadnout a prohřát.
  4. Do druhého dáme cibuli a necháme zkaramelizovat (může trvat až 30 minut).
  5. Nyní si vyndáme těsto z lednice a necháme lehce povolit. Poté ho vyválíme na pomoučněném vále a vložíme do koláčové formy.
  6. Těsto propícháme vidličkou a vložíme na 15 minut do trouby.
  7. Mezitím si připravíme zbytek náplně. Do misky dáme vejce, sůl, pepř, smetanu a promícháme.
  8. Na upečený korpus rozprostřeme špenát, cibuli a zbytek náplně. Na náplň poklademe kolečka kozího sýru a dáme opět do trouby na 40-50 minut. Quiche by měl být upečený krásně dozlatova.
  9. Podávat můžeme quiche studený i teplý ozdobený rozmarýnem se salátkem z rukoly a rajčátek.
Doporučení:

Recept k článku: Tři recepty, které vám chutí připomenou dovolenou

Poznámka:

Autorem fotografie i receptu je Soignon.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy