REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmarýnové medailonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené medailonky opečené, potom podušené se žampiony doměkka.


Ingredience:
500 gfalešné svíčkové
250 gžampionů
300 mlzeleninového vývaru
2 lžičkysušeného rozmarýnu
3 lžíceolivového oleje
1 lžícehladké mouky
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
čerstvý rozmarýn
voda
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku, sušený rozmarýn, sůl a pepř dáme do plastového sáčku, dobře promícháme, vložíme do něho postupně všechno maso nakrájené na medailonky a pěkně je pohazováním ve směsi obalíme
2. Ve velké pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje opečeme asi 2 minuty očištěné, nakrájené žampiony, aby změkly a pak dáme stranou
3. Na zbylém oleji ve stejné pánvi opečeme maso z každé strany dohněda (asi 4 minuty), přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, zbylou mouku ze sáčku a jemně opražíme
4. Nakonec přilijeme vývar, promícháme, přivedeme k varu, teplotu snížíme a pod pokličkou necháme probublávat 60-90 minut, aby maso bylo měkké a podle potřeby podléváme vodou nebo dalších vývarem
5. Na posledních deset minut přidáme i houby.

Doporučení:

Podáváme s rýží a zdobíme čerstvým rozmarýnem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy