REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozlítaný španělský ptáček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Španělský ptáček je klasický recept z hovězího masa zamotaného do závitku naplněného vajíčkem, okurkou a klobáskou. Ale co se stane, když maso nezamotáme, ale jen nakrájené na kousky a spolu s dalšími ingrediencemi podusíme? Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.


Ingredience:
6 ksplátků hovězího masa (hovězí zadní nebo roštěnka)
6 ksplátků anglické slaniny
3 ksnožky párků nebo kousek měkkého salámu
2 ksnatvrdo uvařená vejce
1-2 kscibule
150 gsádla nebo oleje
1,5 lvývaru
3 lžícehladké mouky
několik kuliček černého pepře a nového koření
sladkokyselé okurky
mletý pepř
hořčice
sůl

Postup:

1. Naklepané plátky hovězího masa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme hořčicí
2. Na sádle nebo oleji spolu s kostičkami anglické slaniny necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, které zprudka opečme z obou stran
3. Nalijeme vývar, přidáme lžíci hořčice, koření, zamícháme a maso dusíme doměkka
4. Až maso změkne, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody
5. Nakonec přidáme nadrobno pokrájené okurky, párky i natvrdo uvařená vejce, zamícháme a necháme ještě 10-15 minut mírně probublávat
6. Pokrm dle chuti okořeníme pepřem, případně dosolíme a podáváme nejlépe s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy