Plátky roštěnky zprudka opečené na másle, pak podušené ve vývaru ochuceném smetanou, spolu s nastrouhanou mrkví a kořenovou petrželkou. Tyto jemné pikantní roštěnky podáváme s houskovými knedlíky nebo rýží či těstovinami. Uvařte si je, ochutnejte a pak jistě oceníte jejich skvělou chuť.
Ingredience:
4 ks | roštěnky (á 150-200 g) |
1 ks | mrkve |
1 ks | kořenové petrželky |
50 g | kaparů |
3 dl | hovězího vývaru |
2 dl | zakysané smetany |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | strouhané citronové kůry |
hladká mouka | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Ve větší pánvi osmahneme roštěnky dozlatova, pěkně z obou stran, pak maso vyjmeme a dáme stranou
3. Do šťávy po opékání přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a vývarem
4. Vložíme zpět roštěnky, přidáme kapary, citronovou kůru a šťávu, dusíme pod pokličkou 30 minut
5. Nakonec pokrm dochutíme pepřem a solí
6. Roštěnky hojně přelité omáčkou podáváme například s houskovým knedlíkem.