REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky s kapary a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky roštěnky zprudka opečené na másle, pak podušené ve vývaru ochuceném smetanou, spolu s nastrouhanou mrkví a kořenovou petrželkou. Tyto jemné pikantní roštěnky podáváme s houskovými knedlíky nebo rýží či těstovinami. Uvařte si je, ochutnejte a pak jistě oceníte jejich skvělou chuť.


Ingredience:
4 ksroštěnky (á 150-200 g)
1 ksmrkve
1 kskořenové petrželky
50 gkaparů
3 dlhovězího vývaru
2 dlzakysané smetany
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkastrouhané citronové kůry
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Ve větší pánvi osmahneme roštěnky dozlatova, pěkně z obou stran, pak maso vyjmeme a dáme stranou
3. Do šťávy po opékání přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a vývarem
4. Vložíme zpět roštěnky, přidáme kapary, citronovou kůru a šťávu, dusíme pod pokličkou 30 minut
5. Nakonec pokrm dochutíme pepřem a solí
6. Roštěnky hojně přelité omáčkou podáváme například s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy