REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky po maďarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky roštěnky nejdříve orestované zprudka na sádle, poté podušené na cibulovém základu spolu s kořením, rajským protlakem, paprikou, rajčaty a česnekem.


Ingredience:
4 ksplátků roštěnky
3 ksrajčat
2 ksstroužky česneku
2 kszelené papriky
2 kscibule
2 lžícesádla
1 lžícerajského protlaku
1 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté papriky sladké
drcený kmín
majoránka
sůl

Postup:

1. Plátky roštěnky si omyjeme, osušíme, naklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, osolíme a poprášíme hladkou moukou
2. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno, omytá rajčata a papriky bez jádřince nakrájíme na menší kousky, oloupaný česnek prolisujeme
3. Na větší pánvi si rozehřejeme sádlo, vložíme roštěnky a zprudka orestujeme, poté roštěnky vyjmeme a na tuku po opékání zpěníme cibuli, kterou pak posypeme mletou paprikou, kmínem a majoránkou, chvilku orestujeme a pak přidáme rajský protlak, podlijeme vodou, vložíme zpět opečené roštěnky a dusíme téměř doměkka
4. Ke konci přidáme nakrájené papriky, rajčata, prolisovaný česnek a dodusíme.
5. Hotové měkké roštěnky servírujeme přelité zeleninovou směsí například s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy