REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na oleji orestované roštěnky okořeněné, osolené, lehce poprášené moukou, pak podušené zalité vývarem spolu se zleninou, servírované přelité zahuštěnou šťávou ochucenou kyselou okurkou, citrónem a smetanou.


Ingredience:
600-800 groštěnek
3 dlhovězího vývaru
2 dlsladké smetany
2 kskyselé okurky
1 ksmrkev
1 kscibule
1/2 ksceleru
citronová šťáva
hladká mouka
worchestr
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Roštěnky lehce naklepeme, na okraji nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme, lehce poprášíme moukou
  2. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vložíme roštěnky, opečeme z každé strany 4-5 minut, odložíme stranou.
  3. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, lehce orestujeme
  4. Roštěnky vrátíme zpět do hrnce, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme worchestrem, dusíme na mírném plameni do měkka
  5. Když roštěnky změknou, necháme odpařit část šťávy, přidáme nakrájené okurky, zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, necháme chvíli provařit
  6. Hotovou šťávu dochutíme citronovou šťávou, případně dosolíme, opepříme
  7. Roštěnky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme například s vřenými brambory nebo rýží.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy