REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky s vejci a křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky pravé roštěné grilované na roštu, obložené míchanými vajíčky, zdobené nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksroštěnky (pravé hovězí roštěné)
3 ksvejce
40 gmásla
strouhaný sýr
čerstvě nastrouhaný křen
zelená petrželka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné roštěnky lehce naklepeme, nařízneme okraje a maso potřeme olejem, necháme asi 2 hodiny v chladnu odležet
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty
3. Na polovině dávky másla umícháme vajíčka, osolíme je, vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a směsí potřeme opečené maso
4. Každou porci posypme nastrouhaným sýrem, pokapeme zbytkem rozehřátého másla a ozdobíme jemně posekanou petrželkou.

Doporučení:

Takto připravené roštěnky servírujeme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy