REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnka Vysočina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu na grilu upečený plátek slaninou prošpikované hovězí roštěnky spolu s houbami a jeřabinami.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 ksplátek hovězí roštěnky
2 ksčerstvé houby (žampiony, hřiby ...)
10 gslaniny bez kůže
10 gmásla
5 gjeřabin (kompot bez nálevu)
mletý černý pepř
alobal
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou roštěnku po obvodu na několika místech mírně nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a protkneme nudličkami slaniny
2. Připravenou roštěnku položíme na olejem vymazaný alobal, obložíme očištěnými a na plátky nakrájenými houbami a jeřabinami, na povrch položíme plátek másla
3. Alobal dobře uzavřeme a pečeme zprudka na roštu grilu 20-25 minut.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy