REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky pečené v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené roštěnky spolu s houbovou směsí upečené v alobalu doměkka.


Ingredience:
600 ghovězí roštěnky
300 gčerstvých hub
100 gslaniny
4 lžíceoleje
4 ksstroužků česneku
2 kscibule
několik snítek tymiánu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupané cibule i stroužky česneku nakrájíme na drobno, houby očistíme a nakrájíme na menší kousky
2. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, v pánvi na rozehřátém oleji zprudka po obou stranách opečeme a pak vyjmeme
3. Ve výpeku zlehka vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli se stroužky česneku a orestujeme je, nakonec vložíme houby, které podusíme a směs pak podle chuti osolíme i opepříme
4. Na dno alobalem vyloženého pekáčku rozprostřeme polovinu houbové směsi, na ni položíme opečené plátky masa, na které potom rozložíme zbylou houbovou směs, přidáme trochu vody a lístečky tymiánu
5. Alobal zabalíme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme doměkka (asi 45 minut).

Doporučení:

Podáváme s pečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy