REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnka pod křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězích roštěnek zprudka opečené na oleji,chvíli podušené, potřené žemlovou směsí ochucenou křenem a majoránkou, zapečené v troubě doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky hovězí roštěnky
4 ksžemle (rohlíky)
1 ksvejce
500 mlhovězího vývaru
100 gkřenu
hladká mouka
majoránka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Žemle, nejlépe den staré, nakrájíme na malé kostičky, zalijeme je teplým vývarem a necháme uležet přibližně 15 minut
2. Očištěný křen nastrouháme na jemno, žemlovou hmotu důkladně promícháme i s křenem a majoránkou, ochutíme pepřem, osolíme, necháme vychladnout a nakonec do ní zamícháme vejce
3. Hovězí plátky mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce
4. Maso ve velké pánvi zprudka, po obou stranách, opečeme, potom ho podlijeme vývarem a dusíme 3-4 minuty
5. Maso přendáme na plech včetně výpeku, potřeme hojně připravenou směsí a v troubě vyhřáté na 200 °C ještě zapečeme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy