REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky na česneku v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané roštěnky osolené a potřené česnekem, opečené na tuku po rozškvařené slanině, poté položené na kousek alobalu, posypané zpěněnou cibulkou, škvarečky slaniny a nasekaným česnekem, zabalené do alobalu a dopečené v troubě.


Ingredience:
4 ksplátků roštěnky (po 150 g)
40 gslaniny
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 lžíceoleje
2 lžičkyhladké mouky
alobal
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na malé kostičky a oloupané dva stroužky česneku utřeme a dva nasekáme na drobné kousky
2. Roštěnky naklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a poprášíme hladkou moukou
3. Na pánvi si rozpustíme slaninu, škvarečky pak vyjmeme a na roztaveném tuku opečeme roštěnky z obou stran
4. Opečené roštěnky položíme na větší čtverec alobalu potřený olejem
5. Na tuku po opékání zpěníme nakrájenou cibuli a rozdělíme jí na opečené roštěnky
6. Roštěnky pak posypeme slaninovými škvarečky a nasekaným česnekem a alobal pevně zabalíme
7. Zabalené roštěnky položíme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 25-30 minut
8. Servírujeme na talíři v alobalu například s chlebem a zeleninovou oblohou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy