Zprudka na pánvi opečené plátky roštěnky, servírované obložené uzeným masem a křenem, ozdobené sázeným vejcem lososem nebo kaviárem.
Ingredience:
500 g | roštěnky |
50 g | uzeného masa |
40 g | křenu |
40 g | oleje |
10 g | hladké mouky |
4 lžíce | usekaného uzeného lososa nebo kaviáru |
4 ks | proužky kapie |
4 ks | olejovky |
4 ks | vejce |
sardelvá pasta | |
mletý pepř | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Roštěnky naklepeme, po krajích nařízneme, aby se při opékání nekroutili, pak je osolíme, opepříme, potřeme sardelovou pastou a poprášíme moukou
2. Připravené roštěnky zprudka opečeme na oleji, po obou stranách, dorůžova
3. Měkké maso vyjmeme z pánve, výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem, povaříme
4. Maso na talířích přelijeme malým množstvím šťávy, jednotlivé porce obložíme uzeným masem a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem
5. Na závěr na každou roštěnku posadíme sázené vejce, které ještě ozdobíme lososem nebo kaviárem, přidáme olejovku a proužek kapie.
Takt připravené maso servírujeme například se smaženými hranolky a zeleninovým salátem.
Poznámka:Příprava sázených vajíček: Sázené vejce (Volské oko).