REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěná po námořnicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené plátky roštěnky, servírované obložené uzeným masem a křenem, ozdobené sázeným vejcem lososem nebo kaviárem.


Ingredience:
500 groštěnky
50 guzeného masa
40 gkřenu
40 goleje
10 ghladké mouky
4 lžíceusekaného uzeného lososa nebo kaviáru
4 ksproužky kapie
4 ksolejovky
4 ksvejce
sardelvá pasta
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Roštěnky naklepeme, po krajích nařízneme, aby se při opékání nekroutili, pak je osolíme, opepříme, potřeme sardelovou pastou a poprášíme moukou
2. Připravené roštěnky zprudka opečeme na oleji, po obou stranách, dorůžova
3. Měkké maso vyjmeme z pánve, výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem, povaříme
4. Maso na talířích přelijeme malým množstvím šťávy, jednotlivé porce obložíme uzeným masem a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem
5. Na závěr na každou roštěnku posadíme sázené vejce, které ještě ozdobíme lososem nebo kaviárem, přidáme olejovku a proužek kapie.

Doporučení:

Takt připravené maso servírujeme například se smaženými hranolky a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Příprava sázených vajíček: Sázené vejce (Volské oko).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy