REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podžarka z vepřového masa s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky z vepřové kýty zprudka opečené na pánvi spolu s cibulí, potom podušené zalité hovězím vývarem spolu s hranolky jablek.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
250 gjablek
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
2 ksvětší cibule
0,5 lhovězího vývaru nebo vody
sůl

Postup:

1. Očištěné, oprané a tuku zbavené maso nakrájíme na plátky, naklepeme a nakonec pokrájíme na nudličky
2. Nudličky vepřového zprudka opečeme na sádle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, tu necháme vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou
3. Do pokrmu přidáme oloupaná, na nudličky nakrájená jablka, vše zalijeme hovězím vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy