Upečené maso z roštěnce se sardelovou pastou.
Ingredience:
1000 g | roštěnce |
1/4 l | bílého vína |
125 ml | oleje |
sardelová pasta | |
worcesterová omáčka | |
mletý pepř | |
masox | |
sůl |
Postup:
1. Z roštěnce pečlivě odstraníme všechny blány a nařízneme šlachy
2. Maso svážeme provázkem, osolíme, opepříme a necháme asi 1 hodinu odpočinout
3. Poté maso na oleji zvolna opečeme po všech stranách a pokračujeme mírným dušením
4. Asi po hodině maso zlehka potřeme sardelovou pastou a dáme péci do trouby vyhřáté na 170 °C
5. Přidáme worcesterovou omáčku, podlijeme vínem a přidáme masox6. Pečeme pomalu a často otáčíme
7. Když je maso měkké, odstraníme provázek a nakrájíme je na tenké plátky.
Podáváme např. s brambory a zeleninou.