REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rostbíf se salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaný hovězí roštěnec upečený doměkka, nakrájený na plátky a servírovaný se salátem.


Ingredience:
800 ghovězího nízkého roštěnce z býka
2 lžíceworcesteru
1 lžícefrancouzské hořčice
2 kssnítků rozmarýnu
drcený barevný pepř
olej
sůl
Na salát:
100 gnakládaných cibulek
100 gcherry rajčátek
80 mlolivového oleje
1 ksmalého římského salátu
1 kssnítky rozmarýnu
1 ksčervené cibule
1/2 ksčervené papriky
1/2 ksžluté papriky
1/2 kssalátu lollo biondo

Postup:

1. Roštěnec odblaníme, svážeme provázkem tak, abychom maso zformovali do požadovaného tvaru
2. Osolíme, opepříme, potřeme francouzskou hořčicí i worcesterem, dáme do mísy, posypeme natrhaným rozmarýnem, zakapeme olejem a necháme marinovat v chladu do druhého dne
3. Druhý den maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, přendáme do pekáčku, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C doměkka (asi 80 minut), necháme vychladnout, vložíme do ledničky a necháme do dalšího dne rozležet
4. Salátové listy opláchneme, necháme okapat, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, nakládané cibulky i cherry rajčátka přepůlíme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky a rozmarýn nasekáme na jemno, vše dáme do mísy, zalijeme olejem a zlehka promícháme
5. Rostbif nakrájíme na tenoučké plátky, přidáme k salátu, rozdělíme na talíře a podáváme s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Sušíme zeleninu, ovoce, bylinky a houby

Sušit potraviny můžeme v troubě nebo ve speciálních sušičkách. Naše babičky využívaly i půdy a sklepy. Například houby nebo bylinky se sušily i venku, ovšem ne přímo na slunci …

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX ZÁŘÍ 2021 – balíček plný novinek

V září proběhl návrat do školních lavic a vyšel nový Brand Box, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Přehlídku novinek započala osvěžující kofeinová voda Tchibo Coffizz. Nabízí funkční benefity kávy – dodává energii, povzbudí mysl, udržuje ve střehu a hydratuje. Představuje čirou energii přírodního kofeinu se sílou odpovídající dvojitému espressu. Kofein ale není nositelem chuti, proto Tchibo Coffizz nechutná po kávě, ale po ovoci. K dostání je perlivá i jemně perlivá varianta s aroma citron s mátou a příchutí maracuja v praktické lahvi o objemu 0,5 l…

číst dále ...

Podzim ve znamení vín a sýrů. Přinášíme desatero správného párování

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.

číst dále ...

Od bramboráku po hranolky: Vyznáte se v bramborách?

Brambory jsou pevným základem české kuchyně a nabízejí velmi široké možnosti využití a úprav – od příloh přes hlavní jídla až po moučníky. Není ovšem brambora jako brambora a úspěch v kuchyni se přímo odvíjí od toho, po jakém varném typu a odrůdě brambor sáhneme.

číst dále ...

Prostříhejte se s Klasáčkem k autu!

Češi rádi soutěží a také čím dál více při nákupu potravin upřednostňují kvalitu. Proto i letošní podzim spouští Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spotřebitelskou soutěž „Stříhejte kolem dokola“, jejímž maskotem je panáček Klasáček. K účasti stačí jen kupovat výrobky se značkami kvality, jako například Klasa, Regionální potravina, Bio, které vystřihnete, nalepíte do herní karty a zašlete poštou. Hlavní cenou je roční zapůjčení 3 osobních automobilů. Soutěž probíhá od 4. října 2021 do 2. ledna 2022.

číst dále ...

Řepa, česnek, salát… čím jsou pro nás tak prospěšné? A jdou i na gril?

Jaká zelenina chutná nejvíce Čechům? Podle průzkumu ČSÚ z roku 2019 rajčata. Jejich průměrná roční spotřeba na jednoho člověka je 12 kg. Následují cibule 10,1 kg, melouny 8 kg, salátové okurky 6,3 kg, papriky 5,1 kg a hlávkový salát 2,4 kg. Na začátku 90. let jednoznačně dominovalo zelí, dříve se u nás snědlo 13,8 kg, jeho obliba ale klesla na 6,9 kg. V konzumaci zeleniny máme sice ještě rezervy, ale jedno je jisté: stále více si ji vychutnáváme nejen v syrové podobě, ale také na grilu. Na takové zajímavé informace se Akademie kvality zeptala Ing. Zuzany Přibylové, tajemnice Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Tekuté zlato: Blahodárné účinky medu, o kterých jste nevěděli

Med, tradiční sladidlo, které používáme již tisíce let, zmínky o něm bychom našli už v antické řecké mytologii. Ne nadarmo se mu také přezdívá tekuté zlato; pro naše tělo má významné zdravotní benefity, díky nimž je pro nás naprosto nedocenitelný.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy