Marinovaný hovězí roštěnec upečený doměkka, nakrájený na plátky a servírovaný se salátem.
Ingredience:
800 g | hovězího nízkého roštěnce z býka |
2 lžíce | worcesteru |
1 lžíce | francouzské hořčice |
2 ks | snítků rozmarýnu |
drcený barevný pepř | |
olej | |
sůl | |
Na salát: | |
100 g | nakládaných cibulek |
100 g | cherry rajčátek |
80 ml | olivového oleje |
1 ks | malého římského salátu |
1 ks | snítky rozmarýnu |
1 ks | červené cibule |
1/2 ks | červené papriky |
1/2 ks | žluté papriky |
1/2 ks | salátu lollo biondo |
Postup:
1. Roštěnec odblaníme, svážeme provázkem tak, abychom maso zformovali do požadovaného tvaru
2. Osolíme, opepříme, potřeme francouzskou hořčicí i worcesterem, dáme do mísy, posypeme natrhaným rozmarýnem, zakapeme olejem a necháme marinovat v chladu do druhého dne
3. Druhý den maso opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, přendáme do pekáčku, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C doměkka (asi 80 minut), necháme vychladnout, vložíme do ledničky a necháme do dalšího dne rozležet
4. Salátové listy opláchneme, necháme okapat, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, nakládané cibulky i cherry rajčátka přepůlíme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky a rozmarýn nasekáme na jemno, vše dáme do mísy, zalijeme olejem a zlehka promícháme
5. Rostbif nakrájíme na tenoučké plátky, přidáme k salátu, rozdělíme na talíře a podáváme s bílým pečivem.