Plátky hovězího masa plněné osmaženým cibulkovým základem s hříbky a vaječnou směsí, stočené do roládek, podlité vínem, vývarem a pečené doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězích plátků |
100 g | slaniny |
100 g | hříbků |
300 ml | hovězího vývaru |
100 ml | bílého vína |
100 ml | smetany |
1 lžička | citronové šťávy |
2 lžíce | ostré hořčice |
2 lžíce | oleje |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1/2 ks | červené papriky |
sůl | |
Na vaječnou směs: | |
2 ks | vajec |
1/2 ks | červené papriky |
1 lžíce | másla |
1 svazek | petrželky |
1 svazek | bazalky |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, na menší kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené houby, mírně osolíme a vše podusíme
2. Do rozehřátého másla rozklepneme vajíčka, osolíme, opepříme, mícháme do sražení, pak přisypeme nadrobno nasekanou petrželku i bazalku a přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku 3. Očištěné hovězí plátky na krajích mírně nařízneme, zlehka naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, jemně osolíme, potřeme hořčicí, na kterou rozetřeme připravenou vaječnou směs a poklademe osmaženým cibulovým základem s hříbky
4. Plátky masa stočíme do závitků, převážeme nití, dáme do pekáčku, podlijeme vývarem i vínem a pečeme přiklopené při 250 °C doměkka (asi 30 minut)
5. Měkké maso podlijeme smetanou, už jen prohřejeme a na talíři ozdobíme proužky papriky.
Podáváme s vařenými bramborami.