REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená roláda plněná povidly, dýňovými semínky, ořechy a kandovaným ovocem, zdobená polevou.


Ingredience:
300 ghladká mouka
180 gmoučkového cukru
2 lžícemedu
2 lžičkyperníkového koření
1 lžičkasody
2 ksvajec + 1 na potření
1 ksžloutku
Na náplň:
200 gpovidel
50 gvlašských ořechů
40 grozinek
40 gkandovaného ovoce
30 gdýňových semínek
10 gslunečnicových semínek
Na polevu:
3 lžícemoučkového cukru
1 lžícecitronové šťávy

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku s cukrem, vejce, žloutek, perníkové koření, med, sodu, vše promícháme a vypracujeme hladké pružné těsto, pokud je těsto řídké (záleží na medu), přidáme mouku a necháme v chladu zhruba 30 minut odpočinout
2. Potom těsto rozpůlíme, rozválíme na pláty silné asi 5 mm, potřeme je povidly, posypeme rozinkami, kandovaným ovocem, na hrubo nasekanými vlašskými ořechy a slunečnicovými i dýňovými semínky
3. Každý plát stočíme do rolády, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, dáme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut)
4. Mezitím citronovou šťávu utřeme s moučkovým cukrem na hladkou lesklou polevu, naplníme ji do mikrotenového sáčku, ustřihneme růžek a nastříkáme ji ozdobně na upečené rolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy