Sladká roláda připravená z těsta dochuceného kakaem, naplněná šlehačkou smíchanou s kousky jahod.
Ingredience:
250-300 g | čerstvých jahod |
120 g | krupicového cukru |
25 g | kakaa |
6 ks | vajec |
2 kelímky | smetany ke šlehání |
pečící papír |
Postup:
1. Vejce s cukrem vyšleháme ručním elektrickým šlehačem, až ztrojnásobí objem
2. Postupně přidáváme kakao, zlehka zamícháme
3. Hmotu nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut
4. Upečený plát vytáhneme z trouby, necháme chvíli zchladnout, pak překlopíme na utěrku a srolujeme do rolády
5. Smetanu vyšleháme do tuha, přimícháme omyté, okapané a na kousky nakrájené jahody, roládu rozmotáme, zbavíme papíru, pokryjeme šlehačkou, opět smotáme a dáme do lednice vychladit.