REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda s jahodami a banány

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený piškot plněný náplní ze šlehačky, jahod a banánů, stočený do rolády, potřený zbylou šlehačkovou náplní, obalený ve strouhané čokoládě, nakonec ozdobený kousky jahod.


Ingredience:
120 gcukru krupice
80 ghladké mouky
5 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
moučkový cukr na posypání
Na náplň:
400 mlsmetany ke šlehání
100 gjahod
20 gmoučkového cukru
2 kssáčku ztužovače do šlehačky
2 ksbanánů
Na dohotovení:
60 gstrouhané čokolády
jahody

Postup:

1. Bílky ušleháme s krupicovým i vanilkovým cukrem na pevný sníh, postupně zašleháme žloutky a nakonec zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 12 minut), pak překlopíme na zlehka posypanou moučkovým cukrem utěrku, necháme krátce vychladnout a teprve potom opatrně sundáme pečicí papír
3. Na náplň ze smetany, moučkového cuku a ztužovačů ušleháme pevnou šlehačku, kterou potřeme celý plát (asi 4 lžíce dáme stranou)
4. Na jeden kraj plátu položíme oloupané banány, zbytek plátu pokryjeme na plátky nakrájenými jahodami, pomocí utěrky roládu stočíme, povrch potřeme zbylou šlehačkou, obalíme v nastrouhané čokoládě, ozdobíme na kousky nakrájenými jahodami a dáme ztuhnout do chladničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy