Upečený piškot plněný náplní ze šlehačky, jahod a banánů, stočený do rolády, potřený zbylou šlehačkovou náplní, obalený ve strouhané čokoládě, nakonec ozdobený kousky jahod.
Ingredience:
120 g | cukru krupice |
80 g | hladké mouky |
5 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
moučkový cukr na posypání | |
Na náplň: | |
400 ml | smetany ke šlehání |
100 g | jahod |
20 g | moučkového cukru |
2 ks | sáčku ztužovače do šlehačky |
2 ks | banánů |
Na dohotovení: | |
60 g | strouhané čokolády |
jahody |
Postup:
1. Bílky ušleháme s krupicovým i vanilkovým cukrem na pevný sníh, postupně zašleháme žloutky a nakonec zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 12 minut), pak překlopíme na zlehka posypanou moučkovým cukrem utěrku, necháme krátce vychladnout a teprve potom opatrně sundáme pečicí papír
3. Na náplň ze smetany, moučkového cuku a ztužovačů ušleháme pevnou šlehačku, kterou potřeme celý plát (asi 4 lžíce dáme stranou)
4. Na jeden kraj plátu položíme oloupané banány, zbytek plátu pokryjeme na plátky nakrájenými jahodami, pomocí utěrky roládu stočíme, povrch potřeme zbylou šlehačkou, obalíme v nastrouhané čokoládě, ozdobíme na kousky nakrájenými jahodami a dáme ztuhnout do chladničky.