Upečený korpus plněný kakaovým a čokoládovým krémem, stočený do rolády, posypaný kakaem, ozdobený čokoládovými hoblinkami.
Ingredience:
100 g | hladké mouky + na posypání |
100 g | cukru krupice |
4 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | sáčku vanilkového pudinkového prášku |
Na kakaový krém: | |
250 ml | mléka |
200 g | másla |
80 g | cukru krupice |
20 g | kakaa |
1 ks | sáčku vanilkového pudinkového prášku |
Na čokoládový krém: | |
100 g | čokolády na vaření |
50 g | másla |
Na dohotovení: | |
čokoládové hoblinky na ozdobení | |
kakao na posypání |
Postup:
1. Bílky vyšleháme s polovinou krupicového cukru na pevný sníh, žloutky utřeme s vanilkovým i zbylým krupicovým cukrem do pěny a obě hmoty spojíme
2. Pak lehce vmícháme hladkou mouku s vanilkovým pudinkovým práškem a těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 12 minut), po upečení povrch posypeme hladkou moukou a otočíme na utěrku, po vychladnutí opatrně sloupneme papír
4. Na kakaový krém z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout, potom ho rozšleháme, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, kakao a vše vyšleháme na hladký máslový krém
5. Na čokoládový krém čokoládu na vaření rozpustíme, odstavíme z tepla a mícháme, dokud nezačne znovu tuhnout, poté přidáme změklé máslo a utřeme na hladký krém
6- Povrch korpusu potřeme čokoládovým krémem, na něho rozetřeme kakaový krém, pomocí utěrky stočíme do rolády a necháme v chladničce ztuhnout
7. Nakonec roládu posypeme kakaem a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.