REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda s čokoládovým a kakaovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný kakaovým a čokoládovým krémem, stočený do rolády, posypaný kakaem, ozdobený čokoládovými hoblinkami.


Ingredience:
100 ghladké mouky + na posypání
100 gcukru krupice
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
Na kakaový krém:
250 mlmléka
200 gmásla
80 gcukru krupice
20 gkakaa
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
Na čokoládový krém:
100 gčokolády na vaření
50 gmásla
Na dohotovení:
čokoládové hoblinky na ozdobení
kakao na posypání

Postup:

1. Bílky vyšleháme s polovinou krupicového cukru na pevný sníh, žloutky utřeme s vanilkovým i zbylým krupicovým cukrem do pěny a obě hmoty spojíme
2. Pak lehce vmícháme hladkou mouku s vanilkovým pudinkovým práškem a těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 12 minut), po upečení povrch posypeme hladkou moukou a otočíme na utěrku, po vychladnutí opatrně sloupneme papír
4. Na kakaový krém z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout, potom ho rozšleháme, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, kakao a vše vyšleháme na hladký máslový krém
5. Na čokoládový krém čokoládu na vaření rozpustíme, odstavíme z tepla a mícháme, dokud nezačne znovu tuhnout, poté přidáme změklé máslo a utřeme na hladký krém
6- Povrch korpusu potřeme čokoládovým krémem, na něho rozetřeme kakaový krém, pomocí utěrky stočíme do rolády a necháme v chladničce ztuhnout
7. Nakonec roládu posypeme kakaem a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy