Upečený korpus potřený marmeládou a krémem, stočený do rolády, potřený zbylým čokoládovým krémem, ozdobený kandovanými višněmi.
Ingredience:
Na těsto: | |
110 g | hladké mouky |
100 g | cukru |
30 g | kakaa |
30 g | oleje |
5 ks | vajec |
Na krém: | |
500 ml | smetany |
300 g | hořké čokolády |
60 g | másla |
50 g | medu |
Na dohotovení: | |
150 g | višňové marmelády |
kandované višně nebo čokoládové hoblinky |
Postup:
1. Na krém v kastrůlku zvolna přivedeme k varu smetanu, změklé máslo, med a za stálého míchání vaříme, dokud se ingredience nepropojí, pak sundáme z tepla, přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a necháme ji rozpustit, po vychladnutí dáme na 24 hodin do lednice
2. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s kakaem a pak olej
3. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme připravené těsto, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut, potom sundáme i s papírem z plechu, přikryjeme navlhčenou čistou utěrkou a necháme vystydnout
4. Vychladlý krém ušleháme, z korpusu sundáme papír i utěrku, potřeme ho višňovou marmeládou a třetinou krému (zbylý krém dáme do lednice), roládu stočíme a necháme v lednici ztuhnout
5. Ztuhlou roládu potřeme zbylým krémem a ozdobíme kandovanými višněmi nebo čokoládovými hoblinkami.