REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda s čokoládovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený marmeládou a krémem, stočený do rolády, potřený zbylým čokoládovým krémem, ozdobený kandovanými višněmi.


Ingredience:
Na těsto:
110 ghladké mouky
100 gcukru
30 gkakaa
30 goleje
5 ksvajec
Na krém:
500 mlsmetany
300 ghořké čokolády
60 gmásla
50 gmedu
Na dohotovení:
150 gvišňové marmelády
kandované višně nebo čokoládové hoblinky

Postup:

1. Na krém v kastrůlku zvolna přivedeme k varu smetanu, změklé máslo, med a za stálého míchání vaříme, dokud se ingredience nepropojí, pak sundáme z tepla, přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a necháme ji rozpustit, po vychladnutí dáme na 24 hodin do lednice
2. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s kakaem a pak olej
3. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme připravené těsto, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut, potom sundáme i s papírem z plechu, přikryjeme navlhčenou čistou utěrkou a necháme vystydnout
4. Vychladlý krém ušleháme, z korpusu sundáme papír i utěrku, potřeme ho višňovou marmeládou a třetinou krému (zbylý krém dáme do lednice), roládu stočíme a necháme v lednici ztuhnout
5. Ztuhlou roládu potřeme zbylým krémem a ozdobíme kandovanými višněmi nebo čokoládovými hoblinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy