REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rohlíková omeleta s uzeninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zbylé rohlíky nemusíte strouhat, ale lze z nich připravit velmi snadnou, rychlou a levnou omeletu s uzeninou a petrželkou.


Ingredience:
3 ksstarších rohlíků
3 ksvajec
5 dkglibovolné uzeniny
2 lžíceuzeného špeku
1/2 hrnkumléka
nasekaná petrželka
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Vajíčka ručně rozšleháme s mlékem, práškem do pečiva, solí a pepřem
2. Přidáme k nim uzeninu nakrájenou nadrobno a petrželku
3. Opečeme nadrobno nakrájený špek; rohlíky na kostičky pak opečeme na stejné pánvi mírně dozlatova
4. Stáhneme plamen a zalijeme vaječnou směsí
5. Smažíme asi čtyři minuty, pak pomocí mělkého talíře opatrně otočíme a po minutě servírujeme.

Doporučení:

Tato rychlá večeře dobře chutná se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou. Další varianty: k omeletě můžeme přidat nastrouhaný sýr, nasekanou kapii, nakrájené párky, zbytky pečeného masa, fantazii se meze nekladou. Když doma zbydou rohlíky, nakrájíme je na kostičky a dáme do mrazáku. Jsou pak kdykoli po ruce (krutonky do polévky, do nádivky nebo třeba právě do této omeletky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy