REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé bramborové placky nasladko i naslano

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vzpomínáte, jak vám babička připravovala poctivé bramborové placky? Přestaňte snít a zkuste si je připravit sami doma. A co k tomu budete potřebovat? Díky naší směsi na halušky si nemusíte lámat hlavu s nákupem surovin. Popřemýšlejte pouze nad tím, jestli máte chuť na placky se zelím nebo sladkou variantu s domácím džemem.


Ingredience:
Rozpis na 8-10 placek:
1 baleníHalušky Labeta
230 mlvody
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:
  1. Směs na halušky smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto.
  2. Postupně odkrajujeme menší kusy, které na pomoučené ploše vyválíme na tenké placky.
  3. Placky opékáme na rozpálené pánvi (bez tuku) z obou stran dozlatova. Ze směsi připravíme 8-10 placek.
Doporučení:

Na plackách si pochutnáte naslano se zelím nebo nasladko s domácí marmeládou.

Poznámka:

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy