REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rohlíčky s ořechovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto plněné ořechovou náplní, stočené do tvaru rohlíčků a upečené dozlatova.


Ingredience:
625 gdroždí
300 gpolohrubé mouky
200 ghladké mouky
250 gtuku na pečení
250 mlmléka
20 gcukru krupice
2 ksvajec
špetka soli
moučkový cukr na posypání
Na náplň:
150 mlmléka
100 glískových oříšků
50 gcukru krupice
50 gnastrouhaných piškotů

Postup:

1. Necháme vzejít kvásek z rozdrobeného droždí smíchaného s krupicovým cukrem a části vlažného mléka
2. Do mísy prosijeme polohrubou i hladkou mouku se špetkou soli, smícháme s 1 rozklepnutým vejcem, hotovým kváskem, rozpuštěným vlažným tukem, zbylým mlékem a vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odpočinout
3. Pak těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme na kulatý plát o průměru 30 cm, přikryjeme utěrkou a necháme odležet
4. Mezitím si připravíme náplň: mléko přivedeme k varu, přidáme na jemno nastrouhané lískové oříšky, krupicový cukr, asi 2 minuty povaříme, necháme vychladnout a vmícháme nastrouhané piškoty
5. Rozválené pláty rozkrájíme na 8 dílků ve tvaru trojúhelníků, na okraj každého dílku dáme lžící ořechovou náplň, stočíme do rohlíčků a dáme na plech
6. Potřeme rozšlehaným vejcem a ihned pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova
7. Hotové rohlíčky necháme vychladnout a pak je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy