Listy římského salátu doplněné o kousky smaženého kuřete, ozdobené nasekanými vaječnými bílky, nastrouhaným parmazánem a rohlíkovými krutony, salát servírovaný přelitý smetanovou zálivkou z dijonské hořčice a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1-2 ks | římského salátu |
2 ks | bílky z uvařených vajíček |
1 ks | den starého rohlíku |
250 g | smažených kuřecích prsou |
60-80 g | hoblinek parmazánu |
Na zálivku: | |
1 lžička | dijonské hořčice |
1/2 lžičky | worcesterské omáčky |
1/2 lžičky | sardelové pasty |
75 ml | olivového oleje |
75 ml | smetany 12 % |
2 ks | žloutky z uvařených vajíček |
šťáva z 1/2 ks menšího citrónu |
Postup:
1. Připravíme si salátovou zálivku; všechny ingredience dáme do nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou smetanovou zálivku, necháme v lednici chvíli odležet
2. Listy římského salátu otrháme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat
3. V klasickém trojobalu usmažená kuřecí prsa nakrájíme na proužky
4. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, ty pak opečeme na sucho na pánvi dozlatova
5. Na talíře vyskládáme listy salátu, na něj ozdobně kousky smaženého kuřete, porce posypeme rohlíkovými krutonky a nasekanými vaječnými bílky
6. Nakonec salát ozdobíme hoblinkami parmazánu a vše přelijeme připravenou zálivkou.
Místo smaženého kuřete můžete použít kuře grilované nebo pečené.