REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Římský salát s kuřecím masem ochucený hořčicovou zálivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listy římského salátu doplněné o kousky smaženého kuřete, ozdobené nasekanými vaječnými bílky, nastrouhaným parmazánem a rohlíkovými krutony, salát servírovaný přelitý smetanovou zálivkou z dijonské hořčice a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1-2 ksřímského salátu
2 ksbílky z uvařených vajíček
1 ksden starého rohlíku
250 gsmažených kuřecích prsou
60-80 ghoblinek parmazánu
Na zálivku:
1 lžičkadijonské hořčice
1/2 lžičkyworcesterské omáčky
1/2 lžičkysardelové pasty
75 mlolivového oleje
75 mlsmetany 12 %
2 ksžloutky z uvařených vajíček
šťáva z 1/2 ks menšího citrónu

Postup:

1. Připravíme si salátovou zálivku; všechny ingredience dáme do nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou smetanovou zálivku, necháme v lednici chvíli odležet
2. Listy římského salátu otrháme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat
3. V klasickém trojobalu usmažená kuřecí prsa nakrájíme na proužky
4. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, ty pak opečeme na sucho na pánvi dozlatova
5. Na talíře vyskládáme listy salátu, na něj ozdobně kousky smaženého kuřete, porce posypeme rohlíkovými krutonky a nasekanými vaječnými bílky
6. Nakonec salát ozdobíme hoblinkami parmazánu a vše přelijeme připravenou zálivkou.

Doporučení:

Místo smaženého kuřete můžete použít kuře grilované nebo pečené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy