Salát z ochuceného římského salátu, opečeného kuřecího masa a krutonů, posypaný parmazánem.
Ingredience:
200 g | kuřecího masa |
2 lžíce | parmazánu |
1/4 hrnku | olivového oleje |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | krajíčků toastového chleba |
2 ks | římských salátů |
šťáva z 1/2 citronu | |
worcester | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, opečeme na rozehřátém oleji a dáme stranou
2. Do pánve přilijeme lžíci oleje, oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku a necháme je v oleji prohřát, pak vyjmeme
3. Potom do pánve přidáme na kostky nakrájený toastový chleba, osolíme a když je osmažený dozlatova, dáme ho stranou
4. Do velké mísy dáme opláchnutý, okapaný, natrhaný salát, zastříkneme olivovým olejem, worcester, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a salát v míse několikrát prohodíme
5. Na talíře rozložíme římský salát, přidáme kuřecí maso, krutony a posypeme hoblinkami parmazánu.