Na plechu v troubě upečené sladké řezy z listového těsta, vanilkového pudinku a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Rozpis na 15 kousků: | |
500 g | listového těsta |
150 g | dlouhých cukrářských piškotů |
100 g | krupicového cukru |
500 ml | mléka |
500 ml | smetany ke šlehání |
3 lžíce | rumu |
2 ks | vanilkové pudinky |
tuk na plech | |
Na ozdobení: | |
100 ml | smetany ke šlehání |
15 ks | třešní i se stopkou nebo jiného ovoce (mochyně, višně ...) |
Postup:
1. Listové těsto rozkrojíme a rozválíme na dva pláty, přeneseme je na tukem vymazané plechy a vidličkou na několika místech propíchneme, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 15 minut dozlatova
2. Pudinkové prášky smícháme s cukrem a 250 ml smetany, mléko přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme smetanu a necháme povařit, připravený pudink necháme zchladnout, pak ho promícháme a přilijeme asi 1,5 lžíce rumu
3. Zbytek smetany vyšleháme a vmícháme do pudinku, polovinu krému rozetřeme na jeden vychladlý plát listového těsta, navrch poklademe piškoty, které pokapeme zbylým rumem
4. Piškoty potřeme zbytkem krému a přitiskneme druhý plát
5. Připravený dezert necháme ztuhnout, pak ho nakrájíme na jednotlivé řezy, ty ozdobíme vyšlehanou smetanou a ovocem.